За мен и блога

me - copia

Ето ме и мен! 

Казвам се Анна Й. Стоилова. Започнах работа като екскурзовод през 2007 г. и нямах никаква идея тогава, че тази професия ще се превърне в начин на живот за мен. Който и колега да попитате, ще ви каже, че веднъж започнеш ли да пътуваш, не можеш да спреш. И е точно така. През 2010 г. реших да се преместя в Италия. Защо точно там? Заради езика, заради красотата на тази страна, заради храната, модата и каквото още се сетите. Градът, в който избрах да живея беше и все още е Милано. Град, който крие в себе си много история и загадки, скрити кътчета и забележителности. Град, който всекидневно те кара да го откриваш и да му се възхищаваш. Град, който се променя непрекъснато…


От 2015 г. работя на свободна практика като екскурзовод и водач в Италия. Поради тази причина реших да създам и блога „GuideMi – разходки из Милано“. Блог за Милано, тъй като този град не е само място за шопинг и катедралата Дуомо. Той е много повече. Той е като една жена, с която трябва да имате търпение да я опознаете добре и откриете нейния чар. С блога GuideMi искам да предам именно красотата, чара и атмосферата му. Искам да ви поканя да открием заедно историята, забележителностите – познати и непознати, мистериите му, защото Милано не може да се разбере от едно посещение, Милано трябва да се изживее…
Името на блога идва от думите guide (от англ. ез. екскурзовод) и Mi (старото съкращение за изписване на Милано върху автомобилните номера в едноименната провинция). С GuideMi ще бъда вашият виртуален, а надявам се и реален гид в Милано.

Освен страстта към пътуването и Милано, харесвам чуждите езици и култури. Опитах да уча дори китайски език. Харесва ми да пиша – вие ще кажете как се справям. Друга моя страст са фотографията и моторите. Някои от снимките, публикувани в блога, са мое дело.

За да бъда полезна и на шопинг посетителите в Милано, съм горд притежател на италиански сертификат за Personal Shopper (личен асистент за пазаруване).

Ако пък искате само някой да направи план на пътуването ви из Милано и цяла Северна Италия, то не се колебайте да ме потърсите.

Накрая да се похваля, че съм член на Съюза на екскурзоводите в България, както и лицензиран екскурзовод от Министерството на туризма в България. Имам също разрешение за упражняване на професията екскурзовод на български език в Република Сан Марино.

Освен екскурзовод съм сертифициран преподавател по италиански език за чужденци от Университета за чужденци в Сиена. Ако искате да „пътувате“ из Италия изучавайки мелодичния италиански език, да научите повече за изкуството, модата, архитектурата, храната и историята, говорейки на езика на Данте и Петрарка, не се колебайте да се свържете с мен за повече информация.

Ciao! Ci vediamo a Milano 🙂