Тур Лаго ди Гарда

Лаго ди Гарда или Бенакус, както е наричано от римляните, е най-голямото и най-посещаваното италианско езеро. С площ 368 кв. км и пет острова привлича туристи от цял свят. Намира се на границата между три региона в Северна Италия, с много плажове и чиста вода. Благодарение на мекия климат и средиземноморската растителност, малките красиви градчета по крайбрежието и амфитеатрално разположени моренски хълмове примамват пътешественици и до днес.

Едни от най-посещаваните места на езерото Гарда са: Дезенцано дел Гарда, Сирмионе, Сало, Лимоне, Пескиера дел Гарда, Бардолино, Лацизе, Гарда и всяко градче по протежение на 162-километровата брегова ивица.

Sirmione
Красиво кътче в Сирмионе

Най-посещавано градче, разбира се, е Сирмионе – туристически център с балнеокомплекс (минералният извор Бойола е посещаван още през римската епоха). Пешеходният тур включва разходка в историческия център на града с Замъка Скалиджеро (Rocca scaligera) от XIII век, в непосредствена близост е малката църква св. Анна и църквата Санта Мария Маджоре от XV век с фрески от същия период. В Сирмионе през 50-те година на ХХ век живее оперната певица Мария Калас, а на края на полуострова се намира Гроте ди Катул – останки от римска вила от I в. пр. Хр.

 

Продължителност – целодневен тур.

п.с. По желание посещение и на други градчета.