Ломбардия

На територията на региона, който е символ на модернизация и напредък, се простират планини, езера и реки, природни паркове и исторически паметници. Има варианти за всякакъв вид екскурзия и туризъм, които могат да ви дойдат на ум. Всяка година Ломбардия е посещавана от над 15 милиона туристи. Предпочитано място е както за бизнес дела, така и за ваканция и почивка.

В Ломбардия няма град, които да не ви хареса. Навсякъде ще намерите нещо интересно – в Бергамо ще останете впечатление от Città Alta (високия град), в Кремона ще чуете звука на цигулки навсякъде из улиците, в Бреша ще се потопите в римското наследство, в Мантуа ще се разходите по следите на Вергилий, а в Павия ще можете да откриете лонгобардската цивилизация. Всички градове в Ломбардия, по подобие на Милано, откриват красотата си само за тези, които имат търпение и искат да я намерят.

Ломбардия е авангарден регион, което прави пътуването из региона единствено и незабравимо. Пътуване, което трябва да бъде повторено многократно. Ако искате да откриете непознатите места из региона, варианти за пътуване ще намерите на разходки около Милано.

Благоприятното географско положение и населението допринасят за икономическото развитие на Ломбардия и тя е един от най-големите индустриални райони в Европа, както и на първо място в Италия с 1/5 от БВП.