Познавате ли Милано?


Ако отговорът е „Да“, то бих ви попитала, а излизали ли сте от главните улици и оставяли ли сте се на интуицията да ви води да откриете нещо ново и непознато? Не. Тогава не познавате Милано!

За да опознаете Милано трябва да се отклоните поне веднъж от главните улици и ще го откриете по нов начин. Ще откриете, че в Милано освен Ла Скала, Дуомо, замъкът Сфорца и „Тайната вечеря“ на Леонардо да Винчи, има над 60 музея. Да, над 60. Ще откриете, че в Милано има десетки и десетки църкви. Някои големи като Дуомо, други малки като Сан Сатиро, но всички с голямо историческо и културно богатство. И още много други любопитни неща, различни архитектурни стилове, миланският Манхатан и какво ли още не. Има за всеки вкус и джоб.

Чували ли сте за местния менегински диалект? Може би единственият диалект в Италия, който има възможност да се изгуби, тъй като милански граждани DOC (с оригинален произход) както казват и самите италианци, вече почти няма.

Знаете ли откъде произлиза емблемата на Алфа Ромео? А на Интер? От елемент от герба на фамилията Висконти, която управлява Милано през Средновековието.

Знаете ли, че днес Милано почти е изоставил облика си на индустриален град и започва да развива туристическия си дух? Да, защото въпреки че е пълен с модерни заведения и луксозни тренд магазини, той крие и съхранява изненадващо културно наследство.

Можете да посетите Рим, Флоренция, Венеция или Неапол, за да откриете облика на италианската история и изкуство. Но ако не посетите Милано не можете да разберете напълно днешна Италия. В този град или се влюбваш безумно или го презираш. Няма друга възможност.

Познавате ли историята на Милано? Знаете ли, че е бил столица на Западната Римска империя? Историята на Милано е като един роман дълъг 3000 години, в който се преплитат и обединяват хиляди истории. Разрушаван и построяван отново, преобразяван многократно, устоял на различни владения и епидемии, това е Милано.

GuideMi дава отговор на любопитни истории и факти, на скрити мистерии и легенди свързани с Милано и регион Ломбардия. А ако искате да опознаете добре историята или да преоткриете града – аз съм насреща.

„Milan, l’è on gran Milan“ (цитат от песен на Джовани Д’Анци)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.